jaggerdigminmorgon.blogg.se

Jo

Publicerad 2017-09-26 13:06:55 i dagen som den kommer,

Som ni säkert är fullt medvetna om, är hösten min bästa tid. Det är väll lite vad en gör på hösten, det här att lyssna på musik ett par timmar på morgonen innan en åker iväg i småkylan. På något märkligt sätt blir allt fint i min spellista ännu finare med hjälp av höstens karaktär. Så! Här får ni lite favoriter av mig som ni borde lägga till i er höstsamling. Säkert har jag redan delat med mig av varenda en av dessa förut, men! En borde liksom ta sig tiden att sortera och lägga till nu när en inte har bråttom iväg på någon festival eller så. 
 
 
Belle & Sebastian älskar jag som en galen. Hittade dom för ett par år sen, sen dess har jag varit hooked. 
 
 
 Penny & the Quarters gives me chills under kvällarna. 
 
 
Johnny Nash betydde i princip allt för ett halvår sen. 
 
 
Nu är det ju inte April, men.
 

En gång var jag tio år

Publicerad 2017-09-22 20:06:02 i dagen som den kommer,

Jag har levt här på jorden tillräckligt länge för att förstå att ingenting betyder precis allting. Det som andra karaktärer fnyser åt värmer mig och det jag gråter åt sitter en annan och skrattar åt.

- är det fel på mig?

Hon svarar inte. Vet väll inte vad hon ska svara, vad som är rätt eller fel. Det går inte att säga ja eller nej, det räcker inte. Hon vet det, att jag är för övertygad om att det är mitt fel. Det är jagjagjag och ingen annan.

- klart det inte är.

Det hjälper inte. Mamma, det räcker fortfarande inte. Dom skriker åt mig när jag går till skolan dagen efter, min rygg är kutad när jag går upp för trappan tills jag kommer upp på gården. På rasten blir jag piskad med grenar, av en som var min bästa vän, av en som är min kusin.

- det är visst mitt fel mamma.

För hur kan dom annars.

- nej det är det inte gumman.

Påväg från skolan fånskrattar en pojke med gula tänder åt mig när jag äter en klubba.

- sluta äta ditt jävla fetto. Fetto uttalas så högt, slu ta ät a ditt jäv la FETTO.

Jag vågade inte ta ut den ur munnen, jag skulle verka för svag. Kan inte behålla den i munnen för han har rätt, då blir man fet. Förblir.

- vill du också ha en klubba?

Han får en klubba. Blir generad. Säger inte tack. Sparkar iväg på sin jäv la cykel.

Skitunge. Det är fan inte fel på mig.

Jag är ju snäll.

Jodå

Publicerad 2017-09-12 12:53:35 i dagen som den kommer,

- Allt väl? 
Hon ler fånigt när hon frågar mig det.
- Jodå, fast det är ju lite oroligt i Syrien.
Hennes flin försvinner när jag svarar så. Ändå kan jag inte låta bli att fortsätta.
- Nej fyfan. Ständiga naturkatastrofer och jag har slut på tamponger. Du kanske har några? 
- Ja, eller nej, nej det har jag inte men..
- Inga cigaretter har jag på mig heller, fast det är väll för det bästa. Jag har ju pratat om att sluta så länge. Fy fan, vad allt är jobbigt. Brist på vatten i stora delar av världen, för mycket vatten i andra. Min knullkompis har gått och blivit straight och min andra har fått klamydia. Fattigdom, svält och tusentals våldtäckter om dagen. En vän har åkt på cancer och jag råkade bråka med min syster igår. Onödigt. Dricker gör jag, mer än jag borde. Fast det har jag ju egentligen inga problem med själv, det är ju mer.. Äsh det är väll egentligen ingen som bryr sig. Förkylningen jag fick för två veckor sen sitter fortfarande i, hur fan går det till? Rena rama pesten. 
Fast så gick det egentligen inte till, istället svarade jag, 
- Allt väl, och med dig? Så log jag så där fånigt. 
 
 

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela