jaggerdigminmorgon.blogg.se

Stockholm jag är trött på dig

Publicerad 2017-05-31 20:33:00 i dagen som den kommer,

Mina händer luktar solkräm ändå svider axlarna, jag har bränt mig men det gör ingenting för det är vår. Det är Maj-slut och jag har inte hunnit ta in det, att det här blir mitt sista sommarlov. Efter det börjar vuxenlivet. Mina ben påminner om vita strumpbyxor men jag ska åka iväg med båten i helgen så det gör ingenting. I sommar ska jag på skrivarkurs. Åker iväg till Småland för att lukta på citroner och finna inspiration, typ, vet inte hur sånnadär fungerar. Kan tänka mig att hela gruppen kommer sitta i en ring, hålla händer för att sen säga det första man kommer att tänka på. Och jag komma skrika ut SEX för det cirkulerar alltid där uppe och den första dagen kommer mitt öde som gruppens svarta får vara färdiglagt. Sen kommer tiden gå fort, kommer hem och åker samma dag till Grekland, för i sommar blir det inga pauser. I sommar finns bara tåg och flygresor och fantastiska destinationer. 

Vill bort och iväg i sommar, så långt bort jag bara kan komma. Jag vill tvätta av mig nattklubbsdamm och sprit-andedräkter, onödiga vänner ointressanta inte till någonting bra mår bara sämre av er-vänner och osköna långbyxor. Är så utmattad fastän jag inte gör någonting. Stockholm jag är trött på dig, ta mig inte fel, men det är som om jag redan skakat hand och pussat på alla kinder i hela denna stad och nu vill jag mer. Drömmer om England vissa nätter, ibland Spanien och en gång Frankrike. Jag känner igen människor jag aldrig träffat förr, minns ansikten från länge sen som vandrar runt med barnvagnar på söder medan mitt liv knappt börjat.

Jag går ut hela tiden, ibland utan att dricka, bara för att träffa någon. Inte som i en flört eller som i en ny vän, aldrig sexuellt, alltid en danssugen. Som går med på att vicka höfterna slött på glittrande golv som känns gråa ändå för när jag tittar runtomkring mig finns det ingen som färgar av sig. Mina favoritblommor har blommat ut, ändå har jag missat att lukta på dom för mitt första år. 

”Öl, på en Tisdag?” suckar mamma i hallen och jag stänger dörren försiktigt medan jag viskar jag älskar dig. Plastpåsen med ölburkar dunkar mot smalbenet när jag rusar ner för de fem trappstegen, ut på gatan och efter bussen jag aldrig hinner med. Ja mamma, på en Tisdag. För varje person som kan få mig att skratta ens lite för bara några sekunder ger mig mer energi än 8 timmars sömn. 

Min vän säger att vi måste hitta någonting som betyder någonting, någonting kul och då suckar jag, tittar på henne som om hon vore ett barn. Fattar du inte att allt redan är bestämt som oviktigt, totalt meningslöst? Pausar och säger istället att ja jo jag önskar jag också kunde känna så. För det kunde jag ju nyss, för bara ett par år sedan. Min hunger efter äventyr och lek på gator och torg, att skåda byggnader för dom är så vackert konstruerade, utan att behöva tänka på hur dom kommer rasa en dag. Eller träffa någon så himla viktig utanför en bar genom att endast fråga om en tändare, för att sen hålla kontakten och älska i en för liten säng flera dagar i rad. Nu finns bara gäspningar och ska vi inte åka hem snart kvar. 

 

 

Kommentarer

Postat av: anneli

Publicerad 2017-06-01 15:24:38

Tro mig det finns så många gånger jag önskade jag kunde backa tiden och inte bli vuxen.

Postat av: anneli

Publicerad 2017-06-01 15:24:38

Tro mig det finns så många gånger jag önskade jag kunde backa tiden och inte bli vuxen.

Postat av: Linda

Publicerad 2017-06-04 10:11:45

Så bra skrivet!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela