jaggerdigminmorgon.blogg.se

i denna jävla stad jag inte orkar älska just nu

Publicerad 2017-05-09 09:54:35 i dagen som den kommer,

Någon frågar hur jag mår. ”Bra” svarar jag, fast jag gråter rätt mycket och är rädd för att somna. Drömmer mardrömmar om att min bästa vän ska lämna mig eller att min syster hatar allt jag är, allt det som aldrig kommer att hända men jag vaknar ändå avgrundsmörk inuti. Här om dagen sov en kompis över, han stod i Slussen med händerna öppna och frågade men varför Maja, varför kan jag inte få sova över när jag inte kommer hem? Och jag muttrade och vände på klacken, gick på bussen och skrek men kom då din jävel. Allt för att jag inte ville visa hur jag gråter under de mörka timmarna.  

Varför? Just den biten håller jag för mig själv. Men, det är bättre än det brukar vara, det händer inte längre på dagarna. 

Men jag längtar. Jag längtar efter takeaway-latte i Amsterdam, att få vandra runt vid kanalerna om några dagar. Längtar efter att inte bli tillsagd över allt jag gör rätt och allt jag gör fel. Vitabergsparken och ljummet baginbox-vin. Ett system i min hjärna som fungerar, fungerande medicin. Jag längtar efter fred på denna jävla jord, att människor ska bli vettiga och att slippa oroa mig för alla som dör precis just nu. Kärleken, sexet, alkoholen. Att vilja skratta vilja bara vara. Istället för att gå runt i gråa korridorer och romantisera en väns klädstil medan man längtar efter vackra gator vid midnatt innan staden vaknat. Att någon gång byta blyga läppar på en annan plats någon annanstans, inte prata svenska i denna jävla stad jag inte orkar älska just nu. 

 

 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela