jaggerdigminmorgon.blogg.se

Stockholm jag är trött på dig

Publicerad 2017-05-31 20:33:00 i dagen som den kommer,

Mina händer luktar solkräm ändå svider axlarna, jag har bränt mig men det gör ingenting för det är vår. Det är Maj-slut och jag har inte hunnit ta in det, att det här blir mitt sista sommarlov. Efter det börjar vuxenlivet. Mina ben påminner om vita strumpbyxor men jag ska åka iväg med båten i helgen så det gör ingenting. I sommar ska jag på skrivarkurs. Åker iväg till Småland för att lukta på citroner och finna inspiration, typ, vet inte hur sånnadär fungerar. Kan tänka mig att hela gruppen kommer sitta i en ring, hålla händer för att sen säga det första man kommer att tänka på. Och jag komma skrika ut SEX för det cirkulerar alltid där uppe och den första dagen kommer mitt öde som gruppens svarta får vara färdiglagt. Sen kommer tiden gå fort, kommer hem och åker samma dag till Grekland, för i sommar blir det inga pauser. I sommar finns bara tåg och flygresor och fantastiska destinationer. 

Vill bort och iväg i sommar, så långt bort jag bara kan komma. Jag vill tvätta av mig nattklubbsdamm och sprit-andedräkter, onödiga vänner ointressanta inte till någonting bra mår bara sämre av er-vänner och osköna långbyxor. Är så utmattad fastän jag inte gör någonting. Stockholm jag är trött på dig, ta mig inte fel, men det är som om jag redan skakat hand och pussat på alla kinder i hela denna stad och nu vill jag mer. Drömmer om England vissa nätter, ibland Spanien och en gång Frankrike. Jag känner igen människor jag aldrig träffat förr, minns ansikten från länge sen som vandrar runt med barnvagnar på söder medan mitt liv knappt börjat.

Jag går ut hela tiden, ibland utan att dricka, bara för att träffa någon. Inte som i en flört eller som i en ny vän, aldrig sexuellt, alltid en danssugen. Som går med på att vicka höfterna slött på glittrande golv som känns gråa ändå för när jag tittar runtomkring mig finns det ingen som färgar av sig. Mina favoritblommor har blommat ut, ändå har jag missat att lukta på dom för mitt första år. 

”Öl, på en Tisdag?” suckar mamma i hallen och jag stänger dörren försiktigt medan jag viskar jag älskar dig. Plastpåsen med ölburkar dunkar mot smalbenet när jag rusar ner för de fem trappstegen, ut på gatan och efter bussen jag aldrig hinner med. Ja mamma, på en Tisdag. För varje person som kan få mig att skratta ens lite för bara några sekunder ger mig mer energi än 8 timmars sömn. 

Min vän säger att vi måste hitta någonting som betyder någonting, någonting kul och då suckar jag, tittar på henne som om hon vore ett barn. Fattar du inte att allt redan är bestämt som oviktigt, totalt meningslöst? Pausar och säger istället att ja jo jag önskar jag också kunde känna så. För det kunde jag ju nyss, för bara ett par år sedan. Min hunger efter äventyr och lek på gator och torg, att skåda byggnader för dom är så vackert konstruerade, utan att behöva tänka på hur dom kommer rasa en dag. Eller träffa någon så himla viktig utanför en bar genom att endast fråga om en tändare, för att sen hålla kontakten och älska i en för liten säng flera dagar i rad. Nu finns bara gäspningar och ska vi inte åka hem snart kvar. 

 

 

90talsfest

Publicerad 2017-05-26 11:56:48 i dagen som den kommer,

 
Igår pallrade jag och Maja iväg till Östermalm för att gå på en 90talsfest. 
 
 
Obviously var det gayklubb, och jag hade vackert glitter på kinden. 

Grekland, blyga läppar och BDSM-klubb

Publicerad 2017-05-17 20:51:00 i dagen som den kommer,

Jag vet om att jag inte behöver vinna alla diskussioner eller kunna allt det nya om Sveriges politik. Jag vet att jag inte ska behöva kritisera alla mina tankegångar, hata mig själv för jag känner mig så jävla operfekt hela tiden, för ingen är det. Hur kan jag kräva det av mig själv när jag inte kräver det av någon annan, när ingen kräver det av mig. Men jag hatar mig själv, när jag blivit erbjuden att skriva ett manus men skiter i det för jag orkar ingenting längre. Ingenting alls, för det blir så när man är kritisk mot sig själv. Hur ska jag ta chansen att skriva någonting, när jag inte tillåter mig skriva en rad utan att tänka att det här suger, det här balanserar mellan dåligt och skitdåligt och ingen kommer vilja läsa min jävla krönika. Jag vet att världen inte kommer att gå under om jag inte går ut varje Fredag. En enda Fredag, stanna hemma laga mat pussa på min mamma sluta kasta bort pengar. Men varje fredaglördagsöndag klockan 3 på natten står jag åter igen på ett blinkande dansgolv och känner illamående, önskar mig därifrån, varför gick jag ut? Jag vet inte. Jag är inte mogen än, trots fem år av dunkande musik och blyga läppar på mörka barer. Jag är törstig på livet men dricker fel saker, det som inte är på riktigt utan istället grått och tråkigt och alla som öppnar munnen när dom är fulla är fan dumma i huvet. Men jag ska ut imorgon, såklart. Jag ska på Berns och innan dess ska jag på BDSM klubb och innan dess vid 12 ska jag dricka Cava på en balkong tillsammans med en som en gång kände mig mest av alla och hon kommer att se på mig att jag inte mår bra men jag kommer vifta bort det och be henne hälla upp mer. Nu är det Torsdag, nu ska vi ha så jävla kul kommer jag säga. För fredaglördagsöndag har gått över till torsdagfredaglördagsöndag och snart blir det hela veckan. Jag är så uttråkad och längtar tills jag får åka till Grekland i sommar, festivala på Emmaboda och jobba ute till sjöss. Det ser jag nästan fram emot mest av allt, att jobba. Att vara social med skärdgårdsmänniskor, åka bil traktor båt och aldrig aldrig aldrig känna mig uttråkad eller ledsen för jag kommer ha mitt kontor precis bredvid ett glittrande hav. Och mina vänner kommer hälsa på mig och vi kommer äta glass i solen trots att jag slutat mitt skift för marinan är fan det bästa stället som finns och vi stannar kvar ett tag till va?

 

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela