jaggerdigminmorgon.blogg.se

Ändå får jag för mig att det ska vara du och jag

Publicerad 2017-03-12 13:02:00 i dagen som den kommer,

Jag träffade en, en gång. En som samlade drömmar i fickan och visslade när vi var på morgonpromenad. Som kokade te på kvällarna och blåste så det svalnade åt en. Som kramade om min hand under bordet på middagar och kysste mig framför sina kompisar. Som sa titta på henne, ser ni hur vacker hon är? Kysste mig på kinden stolt. Log i ögonvrån. 

Jag sa hans namn, viskade det i hans öra skrek i sovrummet och skrev det i min hand men jag kunde ändå inte första att han fanns. Visst kunde jag stryka ett finger över hans kind och viska i hans öra om saker som var fint men samtidigt tänkte jag hälften så mycket att det skulle försvinna, istället för att memoera hans ord medan jag hade min chans. Ibland är det svårt att uppskatta det fina hos en naken människa bredvid sig, för när man försöker förstörs det och om man inte anstränger sig försvinner det. Jag antar att konsten är att ta livet som det är. 

Men det gör ont. För sen ligger man i hans säng och tittar upp i taket, flera dagar eller månader efteråt, kanske till och med år. Tittar upp i taket. Försöker få ner pulsen medan ett rep letar sig runt magen och knyter till hårt. Går ut och röker kan inte andas du säger ju inget röker inte upp hela måste in igen. Måste bort måste vara kvar vet inte vad. Känslan när man inte vet. Dom sista få sekunderna. Jag vet att du inte vill ha mig där, men jag har tagit mig till dig mitt i natten och jag går ingenstans. Hoppas att du fortfarande vill ha mig fast du inte med en kroppsrörelse visar att du vill vara bredvid mig. Med ord inte ens lite. Ändå får jag för mig att det inte spelar någon roll. Ändå får jag för mig att det ska vara du och jag. 

 

 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela