jaggerdigminmorgon.blogg.se

Jag kan inte det här

Publicerad 2017-06-13 17:56:00 i dagen som den kommer,

Vi sitter på en resturang i Spanien. Du har inte vågat titta mig i ögonen mer än två sekunder under hela kvällen men efter två drinkar har du redan hunnit lägga handen på mitt ben. Du pratar om din mamma, hur hon strök din rygg med handen varje kväll när du inte kunde somna om och hur det inte finns någon som kan laga lika bra mat som henne. Du säger att jag måste komma över någon gång och hälsa på din familj, att dom skulle tycka om mig. Efter den tredje sangrian får du ur dig "your parfume smells amazing" och tittar bort generat när jag berättar att jag inte bär någon. Säger att du aldrig träffat någon som jag, efter bara ett par dagar. Men innan jag hinner svara stryker du över din mening och ställer frågor till mig som jag inte har svaren på. Frågor jag tidigare kunnat svara på tillgjort med en glimt i ögat men när du tittar på mig för den första andra tredje fjärde sekunden kommer jag av mitt flitiga manus som innan fungerat så bra.

Men jag vet att du bara tycker om mig ännu mer när jag hakar upp mig på ord och glömmer bort vilka bokstäver jag ska forma på tungan.

Jag kan inte det här. Det är för främmande för mig. Jag vet inte hur vi kommer fram till beslut tillsammans, jag har alltid varit usel på grupparbeten. Hur vi väljer vilken film vi ska titta på, samtidigt som man ska ha hänsyn till att den andra inte vill titta på Eastsiders femte gången i rad. Vad som händer om vi inte har samma musiksmak när vi ska ha middagsbjudning, och bakrundsmusiken tillslut stängs av efter att ha envisats om Bob eller Bruce. Jag vet inte hur man använder Swish för att dela på matinköpen eller låta bli att gråta över larviga saker. Jag vet inte hur man delar säng med någon het som ett element utan att rulla över till andra sidan, bli sams när jag blir irriterad för jag inte klarar av att bli för varm. Hur jag ska låta bli att vara en tjatig flickvän när du äter knäckemackor i sängen.

Du flyttar bort din hand när du märker att jag flyger bort i tankar och låter bli att svara på din fråga. Och hen tror jag är ointresserad men egentligen har jag mer uppmärksamhet än på alla nationella prov jag någonsin skrivit. Jag fångar upp varenda cellförändring i hens ansikte när hen rätar på sig och hostar med en knuten hand över munnen. Jag ser varenda rörelse i hens kropp när hen tittar på servitören och använder pekfingret för att fånga hans uppmärksamhet, ber om checken för att sen "Maja I´ll follow you to your door so your mom knows you are alright" och håller mig i handen på vägen hem, kramar om mig på terrasen och ger mig en slängkyss i luften när hen går bak och fram i från mig.

Och i flera dagar är vi tillsammans men om några dagar ska jag åka hem. Och det värker när jag tänker så, att vi kommer vara hav ifrån varandra. Och hen säger att hen inte förstår hur hen kommer att vakna upp utan mig bredvid sig, utan att se mig traska omkring runt poolen och vinka på det där fåniga viset. På några dagar blir det så. Och när jag kommer hem till min tysta lägenheten och faller ner mot de kyliga lakanen i mitt rum förstår jag inte hur jag klarat av det här förut. Att vara här i Sverige alldeles ensam när det finns någon så viktig tusen mil härifrån.

 
 
 

Kommentarer

Postat av: Asylmamma

Publicerad 2017-06-13 20:30:20

OMG! Vilken text😍 Så fin! Nu sitter jag här och är besviken för att ni två aldrig fick varandra tillbaka ❤️

Postat av: Days by Johanna

Publicerad 2017-06-13 21:34:05

Så bra du skriver

Postat av: reb

Publicerad 2017-06-13 22:55:26

Wow, vilken text - vad duktig du är på att skriva och tala i ord.

Postat av: Emelie JS

Publicerad 2017-06-15 14:00:07

Vilken bra text!! <3

Postat av: Gabriella

Publicerad 2017-06-15 20:23:43

Sååå himla bra skrivet!!

Postat av: Olivia

Publicerad 2017-06-16 11:32:34

Va fint skrivet <3

Postat av: Christine's Stories

Publicerad 2017-06-19 21:40:33

Så många känslor i en och samma text. Det är få som har förmågan att beröra sådär med ord.

Svar: Den komplimangen betyder mycket.
Maja Forsberg

Postat av: Maja

Publicerad 2017-06-20 12:29:51

TACK ALLA AV ER! Förlåt för jag inte sagt det tidigare.

Postat av: valeria

Publicerad 2017-07-10 23:10:28

Skrollade och fastnade vid din text, jätte fint skrivet och man vill bara att sagan ska fortsatta <3

Postat av: Maja

Publicerad 2017-10-03 13:40:10

Åh, tack!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela