jaggerdigminmorgon.blogg.se

du kan göra fel

Publicerad 2017-01-18 12:14:01 i dagen som den kommer,

Du kan åka flera timmar och fel håll i Stockholm för din vän inte ska åka ensam, behöva åka dubbelt så länge tillbaka. Betala taxi, alkohol, kläder och swisha pengar fast du inte har råd. Säga förlåt när du inte menar det, be om ursäkt för allt det du egentligen inte gjort fel. Säga okej när det inte är det. Torka en persons kinder från tårar och pussa på dom när det inte blir bra. Lova att aldrig lämna eller sluta stötta den. Alltid skydda, alltid värna om. 

För att sen, se på situationen från ett annat håll. Se på och skämmas. Lyssna och vilja gå därifrån. Märka att en aldrig får något tillbaka och säga att det är okej att gå nu. Stanna kvar, bråka skrika inte vilja förstöra men inte kunna låta bli att tänka att det kanske inte ens var ditt fel. Vilja få fram känslor som inte går att beskriva. Lyssna på hens tankar tills du somnar och inte få ut dina egna ord. Du kan bli frustrerad, säga att fan hur blev det såhär och hur kan jag inte ha märkt det innan. Det får inte sluta såhär. Inte kunna formulera, strunta i det och gå med på allt ändå. Vad spelar det för roll. Det är ju ändå lättare att blunda. 

Men en dag står du där vid en trappuppgång och blir nedputtad. Vid en vägg upptryckt och slagen. En dag blir du lämnad kvar på perrongen, och allt du kommer önska är att det var ditt egna val att gå från början.

 

 

Kommentarer

Postat av: madelein.se

Publicerad 2017-01-18 12:24:07

Mänskligt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela