jaggerdigminmorgon.blogg.se

Fingeravtryck, vin på kanten och toaletten

Publicerad 2017-02-02 03:33:43 i dagen som den kommer,

Jag vet att dom tittar på mig nu. Undrar och vill veta varför jag inte tillfredställer dom. Vet att dom tittar på mig fast min blick inte ser dom. Stirrar på ett vinglas med fingeravtryck på, undrar vems det tillhör och följer konturerna av någons dna. Är det min tur att prata? Glaset har röda fläckar från en mun som lämnat kvar vin på kanten. Ska jag svara? Läpparna är fastklistrade mot varandra. Undrar om jag fått en fråga, alla ser åt mitt håll. Jag försöker le för deras tillfredställelse men kan inte låtsas vara lycklig, inte nu. Skjuter ut stolen utan att tänka mig för och går därifrån.

I mitt huvud skriker någon vars röst jag inte kan tyda. Ring. Ring då. Det är din tur att ringa nu. Låser in mig på toaletten och slår ett nummer jag kan utan till. Håller telefonen mot örat så länge att kinden fastnas till den. Hon kommer lägga på. Jag lyssnar till hennes mörka stämma i flera minuter kanske fler kan till och med vara timmar. En person som knackar på dörren och frågar vad det är. Vad det är? En ton som säger till mig att hon lagt på nu.

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela