jaggerdigminmorgon.blogg.se

Små känslor i små arkiv

Publicerad 2017-04-16 20:54:00 i dagen som den kommer,

 
Jag tänker på er. Tänker på känslan av att umgås här. Att spara små känslor i små arkiv och skriva små bokstäver på små sidor som ni läser på små mobiler. Varje morgon vaknar jag, varje natt somnar jag och sen är dagarna slut. Dom passerar, och innan jag hunnit säga till er vad som pågår är tiden slut. Det känns inte som jag. Brukar bry mig mer. Men det handlar inte om er. Jag skriver inte ens i min dagbok.
 
Vilka var mina favoritord nu igen?
 
Vilka texter längtade jag efter att skriva?
 
Jag minns inte. Men det kommer tillbaka, jag vet det. För varje uppgift i skolan blir skönlitterär, mitt jag lirkar sig fram när hon får chansen. Och lärarna höjer på ögonbrynen och frågar vad är det här och då skrattar jag, svarar att det är vad det är.
 
Har tappat tålamodet, förstår inte att en krönika inte skrivs på två minuter. Glömmer att en bok inte blir klar på en vecka. Måste våga börja, måste ta mig tiden att fortsätta. Men jag är allt eller ingenting, och tyvärr faller jag över på det andra för det mesta. 
 
Jag hatar det.
 
Nu för tiden arbetar jag. Kommer hem, klär av mig, ställer mig i duschen och upptäcker fem nya blåmärken varje dag. Släpar, drar och lyfter timme efter timme ute i ingenstans där ingen är. Min rygg blir stel och mina armar får slut på syre men jag ger allt jag kan. Allt eller ingenting, alltid.
 
Men jag saknar oss. Saknar att inte bara vara stark fysisk utan här också. Att orka pränta ut mina tankar i dokument. Vara kär i oss. Men jag är i en svart svacka nu. Och lovar att bli bättre, men inte nu.
 
Jag fyller år den 26 April. Jag har önskat mig oljefärger, tavlor och papp att måla på. Konstnärers konst och vinyler jag valt ut och tagit kort på.
 
Snart ska jag skriva 15 krönikor, en bok och 76 sidor i min dagbok. Men inte nu.
 
Jag arbetar ett tag.  
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Maja

Publicerad 2017-04-19 12:05:10

"För varje uppgift i skolan blir skönlitterär, mitt jag lirkar sig fram när hon får chansen. Och lärarna höjer på ögonbrynen och frågar vad är det här och då skrattar jag, svarar att det är vad det är."

KLOCKRENT! såklart du gör. Livet spelar ju faktiskt ändå ingen roll. O då ska man ju göra de som känns rätt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela