jaggerdigminmorgon.blogg.se

röd, orange & gul

Publicerad 2016-11-21 21:20:36 i dagen som den kommer,

Mitt barndomshem.

"Stora vägen" en bit bort från grannskapet är egentligen för liten värd att kalla sig så. Två filer som inga stora bilar får plats på, men ändå välkänd för att vara en farlig plats. Platsen man inte får gå till utan en vän i handen. Den jag alltid lyckades smyga iväg till när alla förberedde maten och tappade kontrollen över barnen. Gick gåendes med vägen i väntan på något stort som femåring. Jag antar att även små varelser får den känslan av kvällssol. En förundran kring vad som finns där när den stora vägen tar slut. 

Den lilla vägen in mot civilisationen är för trång för något annat fordon än en cykel att köra omkring på, men det är ingenting människorna här bryr sig om. Varje morgon trampar dom bakom varandra som i följa John påväg till sina arbeten, en bit bort från sina röda hus med vita knutar och stora trädgårdar i färgerna röd, orange och gul.

Här lever man som i ett slags kollektiv med övernattningar var och varannan dag trots att varenda en egentligen har tillgång till sitt eget tak. Och en gång i veckan får barnen i varje familj sova tillsammans på Pettersons nyinköpta studsmatta med fem stycken täcken att dela på, utsläpade tillsammans med en blå påse det står "lördagsgodis" på fast det kan vara en vanlig Tisdag.

 

 

Kommentarer

Postat av: Anonymt

Publicerad 2016-11-22 21:08:05

Hej!
Jag vill önska ett inlägg om ångest, hur du känner dig i de allra värsta stunderna. Antingen personligt eller allmänt.
Kramis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela