jaggerdigminmorgon.blogg.se

Går aldrig sönder men blir aldrig helt heller

Publicerad 2015-12-31 18:59:00 i

En dag ringde han mig. Som att tiden inte var relevant det spelar ingen roll det ska ju ändå bara vara du och jag. Och när han gav ifrån sig ett svagt ”hej hur mår du det är jag” stod jag utanför ett klassrum efter jag hade sprungit ut så fort jag sett ”svara inte” på mobilskärmen. Och jag sa att jag mådde bra fastän jag höll på att gå sönder och bara nästa dag satt han framför mig. Han som jag sökt efter på varje tunnelbanestation och mataffär i flera månader satt där, framför mig.

Han har en kopp mellan sina händer och sneglar på mig när han tror att jag inte ser men jag gör det. Vi sitter helt tysta fast jag har miljoner saker jag behöver få svar på och jag förstår att jag måste se nervös ut. Drar fingret runt koppen och dricker med mellanrum, darrar säkert. Om han ser det skyller jag på att jag inte ätit idag. Sträcker på mig, vet om att jag kommer stamma när jag pratar så jag låter bli. Försöker att inte titta på hans hår, det ser precis likadant ut, jag brukade dra händerna genom det där blonda. Borde kanske tycka det är stelt men det är inte det. Vi brukade vara galna i varandra och nu vet jag inte hur jag ska fungera. Vet inte hur jag ska röra mig får jag röra dig borde jag säga något speciellt. Antar att jag hade hoppats på att det skulle ha suttit en annan slags människa framför mig, en annan version av dig, vill du fortfarande ha mig. Antar att jag hoppats på att bli besviken och inte se läppar som mer än läppar, inte se läppar som kan du trycka dom mot mina just nu. Plötsligt så: ”Du kan andas Maja”. Han säger det för han läser ens ögon och detaljer på kroppsspråk bättre än någon annan och vet om att jag inte vill bli kär. Och han får inte det heller.

Några dagar senare ligger min kind mot hans bröst. Han kysser mig på pannan exakt hela tiden och hans lena kropp smeker jag med min handflata och jag njuter för han är så varm. Vi har varit ute hela kvällen i frost men han blir aldrig kall. När han tar ett finger under min haka och lätt drar upp mig stelnar jag i hans grepp.

- Jag ville ju inte kyssa dig, säger jag som i en besvärjelseformel men han har redan kysst mig och jag vill att han ska göra det igen.

- Vad håller vi på med frågar jag och han svarar att han inte vet och jag kysser honom som att en gång är ingen gång inte tretusenfemtio heller. Vad spelar det för roll om jag har gått vidare, träffat en annan, hittat någon, någon som äntligen inte är du. Jag faller ju ändå tusen gånger hårdare för honom som ligger här bredvid mig just nu. Som att ”ex kan visst vara vänner” nej det kan dom fan inte, inte en chans vad trodde vi jag älskar dig. Och på morgonen efteråt vaknar man upp med att hålla om varandra hårthårt för man vet att snart åker jag härifrån och jag kommer aldrig mer tillbaka. Även fast det känns som att jag borde det. Även fast det känns som att jag borde men inte kan var fan ska jag ta vägen nu. För vi går ju aldrig sönder men blir aldrig hela heller.jag tänker svara på en del frågor

Publicerad 2015-12-30 01:05:00 i

Din sexuella läggning? 
Jag tycker om båda kön, blir attraherad av både man och kvinna.

Vad lyssnar du på just nu?
Odelia som pratar om att det finns tre kön och inte två, att jag borde ändra mitt svar där ovanför men orkar inte.

Fyra avtändande saker enligt dig? 
När en person har dålig hygien, inte ger tillbaka lika mycket smek, är snål eller otrevlig.

Favoritfärg på kläder? 
Gul. 

 
Favoritfilm?
Grease och Titanic (anledning - barndom) annan anledning (ser fortfarande 40 gånger/år)

Din relationsstatus? 
Jag är singel. 

Hur känner du dig just nu? 
As glad. As pigg. Fryser men Odelia kommer och värmer mig nu om ett två tre mmmmm.

Hur lång tid tar det för dig att göra dig klar på morgonen? 
Rent utseendemässigt 10 min, orkar ej mer. Gör sminket på bussen så med det blir de ju fler minuter.

Vart är du just nu? 
I Södertälje. Till sängs.
 


Om du var full, vem skulle ta hand om dig? 
Alla killar som är så snälla HAHAHAHAH nej mina vänner. Kids do alcohol. Not boys. 

Längtar du till något? 
Frukost på sängen. Ska fan tvinga någon göra det till mig imorgon. Om jag så ska göra det själv. 

När kramade du någon senast?
Nu.

Vad skulle du göra om den senaste personen du kysste, kysste någon annan framför dig? 
Skulle göra den här -> :(

Din konstigaste talang?
As höga muspruttar. 

Spenderar du pengar eller sparar du dom? 
Dyrkar 13 årige Maja som sparade ihop alla sina pengar till fina presenter åt sin familj men tyvärr har man förändrats. Its all about that food now.

Har du varit olyckligt kär? 
Ja, typ en bad habbit of mine.
 
Om hela världen lyssnade på dig, vad skulle du säga? 
Kvinnor vi måste ta hand om varandra. Sluta bitcha jag pruttar dig i ansiktet.

Vilken var den senaste boken du läste? 
En diktsamling av Bodil Malmsten förresten sämst. Men namnet på den är i alla fall Det här är hjärtat.
 
Något du inte gillar med idag? 
De har gått alldeles för fort.

Om du kunde träffa vem som helst på jorden, vem skulle det vara? 
Lustigt hur man inte hittar svar på dessa frågor hur länge man än funderar.

Vad tänker du på mest? 
Hur världen är skitig. Och hur världen är så himlahimla fin.

Har du rakat benen de senaste tre dagarna? 
Gjorde comeback igår faktiskt med att ta mig tiden för det. Svaret är ja!

Får du "Godmorgon"- och "Godnatt"-SMS? 
Nepp.

Vad lägger du först märke till med en ny person? 
Ålder. Om personen är ett hot.

Vad är ditt stjärntecken?
En stolt och envis oxe.
 

jag går ingenstans

Publicerad 2015-12-18 19:11:00 i

Det är en av hundra lördagskvällar och du har lagt dig bredvid mig några minuter efter jag försvunnit från vinglas som skålar, röster som försöker övertala och shotrace som får alla under taket att skrika lika snabbt som dom återgår till att skratta. Dom har kul. Men jag orkar inte. Jag vill inte längre orka. Jag är för ung jag har ingenting kvar att se fram emot jag går och lägger mig. Han har lagt sig bredvid mig, vet om att det är någonting, drar sin hand mot min kind och frågar hur jag mår, tror inte på mig när jag säger att jag bara inte är på festhumör och att det inte är någonting mer. Vi hör människor utanför som frågar var du har tagit vägen, för du är han med pengarna till taxin som står och väntar utanför som ska köra oss alla till Berns och du är han med humorn som alla vill dra med sig dit. Men du viskar att du inte går någonstans. Jag behöver inte säga till dig att inte röra mig. För du kysser mina kinder och säger att du kommer fortsätta tills jag somnar och tillslut gör jag det i dina trygga händer.

Det var efter min pojkvän hade lämnat mig. När han sa hejdå och försvann någonstans jag aldrig igen skulle få vara igen, i hans värld med sin röst och sina rörelser som jag aldrig mer skulle få uppleva. Du sa "jag hör av mig jag lovar det, nästa måndag kommer mitt namn stå på din display och jag kommer vilja mer än något annat att du svarar" men min skärm var svart och ditt namn dök aldrig upp. Den måndagen och månader därefter levde jag tillsammans med människor dubbelt så gamla som jag, på dansgolv som du aldrig stod på. Där jag dansade tills mina ben skrek "sätt dig" fast jag vägrade lyssna. Drack tills någon fick ta hand om mig och somnade i främliga sängkammare för att snälla kanske bara någon skulle vilja kyssa varje millimeter av min kropp, bara så jag slipper känna saknaden av läppar. Vilka som helst. Trots att alla blev lite sämre än dig, ingens läppar formades lika kärleksfullt mot mina som dina.

Men morgonen efter den där lördagskvällen bestämde jag mig bara. Hans tjocka fingrar drogs lätt från min axel ner till svanken och tillbaka tills jag inte längre klarade av att låtsas sova. Och när jag vände mig om tog han åter igen ett grepp om mig så mjukt att vi aldrig mer skulle vilja kliva upp och vi stannade så i timmar. Jag hade sovit igenom min hela första natt. Alla hade försvunnit då, ingen krossade glas, ingen lät. Ändå pratade vi tyst och när klockan tillslut hade slagit hunger så det gör ont ställde jag mig upp naken och sa tack, och när han frågade varför visste han redan om vad han hade åstadkommit inom mig.

 

Om

Min profilbild

Maja Forsberg

Hej ni. Jag är Maja. En knasig filur ingen riktigt förstår sig på. Välkommen till min fristad. Denna plats har funnits i flera år nu, men pga portalbyte har mycket arkiv raderats. Men mer kommer. Har du personliga frågor du inte vill att någon ska se kan du skriva det i din kommentar, så publicerar jag inte den.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela